Breaking News

Brzi krem kolac

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
1 kašika ruma
Fil 1:
3 kesice krem šlaga od čokolade (3x60g)
200 ml slatke pavlake
350 ml mleka
50 ml čokoladnog likera
125 g margarina (maslaca)
4 kašike šećera u prahu
50 g rastopljene čokolade
Fil 2:
2 krem šlaga od čokolade
150 g čokolade za kuvanje
1 kisela pavlaka
125 g margarina (maslaca)
250 ml mleka
3 kašike šećera u prahu
…i još:
čokoladno mleko
1 kesica krem šlaga od čokolade
bela i crna čokolada
Priprema
1
Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i sjediniti. Ubaciti brašno sa pecivom i kakaom. Dobro umutiti. Na kraju dodati rum i promešati. Sipati u pleh, srednje veličine, preko pek papira i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 stepeni. Pečenu i ohlađenu koru preseći na pola, da se dobiju dve korice.
Fil 1:
Krem šlag umutiti čvrsto sa mešavinom mleka i čokoladnog likera. Dodati 50 g rastopljene čokolade i sjediniti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati kremu. Mikserom dobro umutiti. Slatku pavlaku umutiti čvrsto, pa je dodati u fil. Sve sjediniti.
Fil 2:
Krem šlag umutiti čvrsto sa mlekom. Dodati rastopljenu čokoladu i sjediniti. Ubaciti kiselu pavlaku, pa mikserom umutiti. Na kraju dodati penasto umućeni margarin sa šećerom u prahu i sve dobro sjediniti. Uzeti jednu koricu i staviti u pleh, gde se pekla. Natopiti je sa čokoladnim mlekom, pa preko staviti prvi fil i poravnati. Zatim staviti drugi fil i, takođe, poravnati površinu. Najzad, staviti drugu koricu, malo pritisnuti, pa i nju natopiti sa čokoladnim mlekom. Po vrhu premazati kesicom, umućenog, krem šlaga od čokolade i ukrasiti, krupno, rendanom belom i crnom čokoladom. Staviti u frižider i sutradan poslužiti. Svako ko voli čokoladne, kremaste kolače uživaće u ovom desertu.

Nema komentara