Cokoladna ljesnjak torta
Sastojci
TIJESTO
- 150 gr putera
- 100 gr kakaa
- 5 kašika šećera
- 4 kašike mljevenih lješnjaka
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
PRELJEV
- 100 ml mlijeka
- 100 ml soka od narandže
KREMA:
- 700 ml vrhnja za kuhanje
- 200 gr čokolade sa lješnjacima
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 3 kašike mljevenih lješnjaka
Način pripreme
- Bjelance odvojite od žumanaca i istucite u čvrt snijeg zajedno sa šećerom.
- Dodajte žumance i dobro umutite.
- Dodajte kakao, šećer, mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
- Uspite u kalup za tortu i pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 30 minuta,
- Vrhnje ugrijati u šerpi zajedno sa čokoladom za kuhanje i čokoladom sa lješnjacima.
- Dodati mljevene lješnjake i promiješati.
- Ugrite mlijeko i pomiješajte ga sa sokom od narandže pa prelijte preko biskvita.
- Namažite kremom i ostavite da se ohladi u frižideru.
Nema komentara