Parfe kocke
Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaoa
Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu
8 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
2 šlaga
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera
100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaoa
Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu
8 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
2 šlaga
Priprema:
Kora:
Kora:
- Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
- Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.
- Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.
- Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC.
Fil: - Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
- Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
- Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.
- U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.
- U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.
Finalni postupak: - Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.
- Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom.
Nema komentara