Troslojna coko torta
Kremasta torta od tri vrste čokolade.
Sastojci
TIJESTO
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 80 gr putera
– ¼ šolje šećera
– 4 jaja
– 1 kašičica kafe
TIJESTO
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 80 gr putera
– ¼ šolje šećera
– 4 jaja
– 1 kašičica kafe
TAMNA KREMA
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 1 kašika šećera u prahu
– 2 kašike kakaa
– 50 ml vode
– 200 gr čokolade za kuhanje
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 1 kašika šećera u prahu
– 2 kašike kakaa
– 50 ml vode
SVIJETLA KREMA
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 180 gr bijele čokolade
– 1 kašičica želatine
– 1 kašika vode
– 400 ml vrhnja za kuhanje
– 180 gr bijele čokolade
– 1 kašičica želatine
– 1 kašika vode
Način pripreme
Bjelanca odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg sa šećerom.
Puter otopite sa čokoladom pa dodajte žumanca.
Umiješajte pažljivo bjelanca i prespite u kalup za torte.
Pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 20 minuta.
Kakao pomiješajte sa vodom pa dodajte otopljenu čokoladu.
Dodajte vrhnje za kuhanje umućeno sa šećerom.
Dodajte vrhnje za kuhanje umućeno sa šećerom.
Prelijte preko ohlađenog tijesta i ostavite u frižideru sat vremena.
Želatinu u prahu otopite u vodi.
Čokoladu otopite sa vrhnjem pa dodajte želatinu.
Prelijte preko tamne kreme i ostavite u frižideru da se stisne.
Nema komentara