Kinder pinguin
Za biskvit:
6 jaja
7 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice kakaa
5-6 žlica mlijeka
1 vanilin šećer s okusom ruma
1 prašak za pecivo
na vrh noža začina za medenjake ili cimeta
Za kremu:
1/2l vrhnja za šlag (Hulala, Hole ili neko slično)
2 mala sirna namaza
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
5-6 žlica mlijeka
I još:
20 dag čokolade za kuhanje
8 dag margarina
5 žlica ulja
1 žica vode
6 jaja
7 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice kakaa
5-6 žlica mlijeka
1 vanilin šećer s okusom ruma
1 prašak za pecivo
na vrh noža začina za medenjake ili cimeta
Za kremu:
1/2l vrhnja za šlag (Hulala, Hole ili neko slično)
2 mala sirna namaza
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
5-6 žlica mlijeka
I još:
20 dag čokolade za kuhanje
8 dag margarina
5 žlica ulja
1 žica vode
PRIPREMA:
- Za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.
- Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poškropiti sa nekoliko žlica mlijeka.
- Za kremu miksati vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izraditi i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.
- Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
- Na jednu polovicu biskvita premazati polovicu kreme, preliti preko kreme polovicu čokoladnog preljeva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u hladnjak da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preljeva.
- Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.
Dobar tek!
Nema komentara