Breaking News

Kremsnite sa bundevom

POTREBNO:
  • 2l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 8 žlica  oštrog brašna
  • 3 žlice gustina
  • 3 vanilin šećera
  • 16 žlica šećera
  • 10 jaja
  • 420 g bundeve (vagati očišćeno)
  • 1 vrećica želatine fix (iako mislim da bi bilo ok i bez nje 😉 )
I još:
  • 500 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
PRIPREMA:
  1. Lisnato tijesto razvaljati na veličinu lima u kojemu ćete držati kremšnite. Ispeći i ohladiti pa položiti na dno kalupa. Ukoliko ne želite lisnato tijesto, možete kremšnite napraviti sa petit beure keksima u podlozi 😉
  2. Bundevu očistiti i narezati na kockice. Kuhati je ili na pari ili u jako malo vode dok potpuno ne omekša. Tada je štapnim mikserom pretvoriti u pire.
  3. Veći lonac lagano oplahnuti hladnom vodom. Uliti u njega 1,5 l mlijeka i pustiti da zavrije na laganoj vatri.
  4. Razdvojiti žumanjke i bjelanjke.
  5. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom 2-3 minute. Dodavati naizmjence preostalo mlijeko, prah pudinga, brašno i gustin. Na kraju dodati pire od bundeve. Sve to ukuhati u vrelo mlijeko. Kuhati uz neprestano miješanje 4-5 minuta dok se krema ne zgusne. Kuhanu kremu poklopiti kako se na vrhu ne bi stvorila korica dok miksate bjelanjke.
  6. U još vruću žutu kremu dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Miješati ne mikserom već pjenjačom ili kuhačom dok se sve lijepo ne poveže. U tom procesu umiješati i želatinu fix ukoliko je koristite.
  7. Još vruću kremu izliti preko lisnatog tijesta, poravnati i ohladiti. Preko ohlađene kreme premazati čvrsto tučeno vrhnje za šlag.
  8. Poslužiti rezano na kocke. Dobar tek!

Nema komentara