Lagani kolac s jagodama
POTREBNO:
Za beze koru:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
Za kremu:
50 dag Mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
1 vrećica želatine u prahu
oko 60 dag jagoda
PRIPREMA:
Beze kore:
Za beze miksati bjelanjke dok ne budu potpuno čvrsti pa tek onda dodati šećer. Još kratko promiksati.
U veliki lim na papir za pečenje rasporediti smjesu, poravnati i peći u pećnici na 160℃ oko 35 min, dok kora ne požuti.
Pečenu i rashlađenu beze koru iskrenuti iz lima, odstraniti papir i prerezati ju na pola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa ih potom premjestiti u lončić i skuhati na pari oko 10 min. Maknuti sa vatre i ohladiti uz povremeno miješanje.
Izmiksati vrhnje za šlag da bude čvrsto.
Jagode očistiti i narezati na manje komadiće
Sjediniti ohlađenu kremu od žumanjaka, Mascarpone, šlag i želatinu pripremljenu prema uputama na omotu. Na kraju umiješati jagode.
Premazivati kremom prvo jednu beze koru, pa potom i drugu i na kraju premazati sa malo tučenog vrhnja za šlag kojeg ste stavili na stranu prije umiksavanja u kremu.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju!
Dobar tek 🙂
Za beze koru:
5 bjelanjaka
15 dag šećera
Za kremu:
50 dag Mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
5 žumanjaka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
1 vrećica želatine u prahu
oko 60 dag jagoda
PRIPREMA:
Beze kore:
Za beze miksati bjelanjke dok ne budu potpuno čvrsti pa tek onda dodati šećer. Još kratko promiksati.
U veliki lim na papir za pečenje rasporediti smjesu, poravnati i peći u pećnici na 160℃ oko 35 min, dok kora ne požuti.
Pečenu i rashlađenu beze koru iskrenuti iz lima, odstraniti papir i prerezati ju na pola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa ih potom premjestiti u lončić i skuhati na pari oko 10 min. Maknuti sa vatre i ohladiti uz povremeno miješanje.
Izmiksati vrhnje za šlag da bude čvrsto.
Jagode očistiti i narezati na manje komadiće
Sjediniti ohlađenu kremu od žumanjaka, Mascarpone, šlag i želatinu pripremljenu prema uputama na omotu. Na kraju umiješati jagode.
Premazivati kremom prvo jednu beze koru, pa potom i drugu i na kraju premazati sa malo tučenog vrhnja za šlag kojeg ste stavili na stranu prije umiksavanja u kremu.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju!
Dobar tek 🙂
Nema komentara