Puding kocke
Sastojci
BISKVIT
7 bjelanjaka
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
7 žlica brašna
4 žlice kakaoa
200 ml prokuhanog mlijeka
PUDING KREMA čokolada
1 puding okus čokolada
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice šećera
400 ml mlijeka
PUDING KREMA vanilija
1 puding okus vanilija
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
400 ml mlijeka
GLAZURA
150 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
1.
BISKVIT:
Bjelanjke čvrsto istuči dodati obije vrste šećera, na kraju lagano umiješati brašno i kakao, te peći na 150 stupnjeva. Pečeni biskvit preliti s 2 dcl vrućeg prokuhanog mlijeka.
2.
PUDING:
Puding pripremiti po receptu s vrećice teodmah dodati želatinu.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi i kad nabubri zagrijati.
Ukoliko se koristi želatina u listićima, ocijediti vodu i onda zagrijati želatinu.
Na mlaki biskvit staviti puding od čokolade, malo pričekati te staviti puding od vanilije.
Ohladiti i završiti glazurom od čokolade.
3.
GLAZURA:
Čokoladu otopiti, dodati ulje te preliti po kolaču.
Posluživanje
Kolač ohladiti u hladnjaku i rezati oštrim nožem.
U ovom jednostavnom kolaču možete kombinirati različite okuse pudinga. Tako da svaki put imate novi kolač.
BISKVIT
7 bjelanjaka
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
7 žlica brašna
4 žlice kakaoa
200 ml prokuhanog mlijeka
PUDING KREMA čokolada
1 puding okus čokolada
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice šećera
400 ml mlijeka
PUDING KREMA vanilija
1 puding okus vanilija
1 vrećica želatine u prahu
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
400 ml mlijeka
GLAZURA
150 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
Priprema
1.
BISKVIT:
Bjelanjke čvrsto istuči dodati obije vrste šećera, na kraju lagano umiješati brašno i kakao, te peći na 150 stupnjeva. Pečeni biskvit preliti s 2 dcl vrućeg prokuhanog mlijeka.
2.
PUDING:
Puding pripremiti po receptu s vrećice teodmah dodati želatinu.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi i kad nabubri zagrijati.
Ukoliko se koristi želatina u listićima, ocijediti vodu i onda zagrijati želatinu.
Na mlaki biskvit staviti puding od čokolade, malo pričekati te staviti puding od vanilije.
Ohladiti i završiti glazurom od čokolade.
3.
GLAZURA:
Čokoladu otopiti, dodati ulje te preliti po kolaču.
Posluživanje
Kolač ohladiti u hladnjaku i rezati oštrim nožem.
U ovom jednostavnom kolaču možete kombinirati različite okuse pudinga. Tako da svaki put imate novi kolač.
Nema komentara