Breaking News

Kocke s bananama

astojci
Za biskvit:
6 jaja
100 g šećera
3 žlice vode
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
15 g Kakaa u prahu Dolcela
½ Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
300 ml mlijeka
35 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
50 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
Za ukrašavanje:
4 banane
2 Šlag pjene Dolcela
250 ml mlijeka

Priprema
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
2.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3.
Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
4.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
5.
Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.

Nema komentara