Breaking News

Gumeni kolac

Sastojci  10 osoba
Sastojci za kore :
1/2 l mlijeka
2 dcl šećera
25 dkg brašna
3 žlice ulja
4 žlice pekmeza
2 žlice kakaoa
2 m.žličice sode bikarbone
Sastojci za fil :
1/2 l mlijeka
15 dkg šećera
6 žlica brašna
2 vanilij šećera
20 dkg maslaca /margarina/

Priprema
1.
Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.

Peku se 4 kore.......

2.
Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20x30 cm.

Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.

3.
Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.

Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.

4.
Kore se lako prenose i vade iz tepsije..

5.
Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!

Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
6.
Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao "papica".

7.
>Kad se ohladi dodati izrađeni maslac...

8
Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..

Nema komentara