Breaking News

Pahuljica torta

Sastojci
TIJESTO:
6 bjelanjaka
150gr. smedeg secera
150gr. kokosa
150gr oraha
1 prasak za pecivo
FILL:
650ml. mlijeka
120gr. smedeg secera
7 zumanaca
100gr. brasna
150gr. putera

Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omeksa.

Bjelanjca miksajte sa smedim secerom dok ne postane kremasto.

Sameljite orahe.

U snijeg od  bjelanjaca dodajate mljevene orahe,kokos i prasak za pecivo.
Izmjesjate sa spatulom.
Tijesto istresite  u kalup 24cm i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C 25-30min. Ja sam pekla 27 min.Biskvit ostavite da se potpuno ohladi.Presjecite na 3.

FILL:

U malo vecu serpicu dodajte mlijeko,zumanjca,brasno i smedi secer.Izmjesajte sve sa muckalicom i kuhajte na peci uz neprestano mijesanje dok smjesa ne prkuha i postane gusta.

U mlaku kremu dodajte omeksali puter i izmiksajte sve zajedno.

U kremu takoder mozete dodati arome po zelji,vanillu extrakt,rum,bademov extrakt ili sto volite.

Filujute kore.

Nema komentara