Gnezdo torta
Sastojci
Kora
5 Belanca
8 kasika secera
4 kasika brasna
4 kasika dzema od kajsija
150 gr. seckanih oraha
Fil
5 zumanca
1/2 l mleka
7 kasika secera
6 kasika brasna
250 gr. margarina
Jos
300 gr mlevene plazme
250 ml. gaziranog soka od narandze
slag ili slatka pavlaka
3 stangle cokolade (izrendane)
Priprema
1.
Umutiti belanca i secer u cvrst sneg, zatim dodati ostale sastojke.
Peci koru u velikom plehu na 200 stepeni dok ne porumeni.
2.
Keks i sok sjediniti da se dobije masa srednje mekoce, netreba da bude ni suvo ni jako meko.
Fil:
3.
Brasno i secer razmutiti sa malo mleka ( od one 1/2 mleka koja ide u fil) zatim dodati zumanca dobro izmesati.
Ostatak mleka skuvati i kada provrije dodati smesu od brasna kuvati na laganoj temperaturi dok se ne zgusne.
U hladan fil dodati omeksali margarin i dobro izmutiti.
4.
Koru poseci na pola pa filovati sledecim redom: Kora- fil – rendana cokolada – Keks- fil -rendana cokolada – kora -fil – rendana cokolada i odozgo filovati slagom.
Koru od keksa stavljati kasikom malo po malo na svakom mestu da bi se lakse rasporedila jer ispod je fil pa moze da klizi!!
Kora
5 Belanca
8 kasika secera
4 kasika brasna
4 kasika dzema od kajsija
150 gr. seckanih oraha
Fil
5 zumanca
1/2 l mleka
7 kasika secera
6 kasika brasna
250 gr. margarina
Jos
300 gr mlevene plazme
250 ml. gaziranog soka od narandze
slag ili slatka pavlaka
3 stangle cokolade (izrendane)
Priprema
1.
Umutiti belanca i secer u cvrst sneg, zatim dodati ostale sastojke.
Peci koru u velikom plehu na 200 stepeni dok ne porumeni.
2.
Keks i sok sjediniti da se dobije masa srednje mekoce, netreba da bude ni suvo ni jako meko.
Fil:
3.
Brasno i secer razmutiti sa malo mleka ( od one 1/2 mleka koja ide u fil) zatim dodati zumanca dobro izmesati.
Ostatak mleka skuvati i kada provrije dodati smesu od brasna kuvati na laganoj temperaturi dok se ne zgusne.
U hladan fil dodati omeksali margarin i dobro izmutiti.
4.
Koru poseci na pola pa filovati sledecim redom: Kora- fil – rendana cokolada – Keks- fil -rendana cokolada – kora -fil – rendana cokolada i odozgo filovati slagom.
Koru od keksa stavljati kasikom malo po malo na svakom mestu da bi se lakse rasporedila jer ispod je fil pa moze da klizi!!
Nema komentara