Kolac sa kokosom i cokoladom
Brz i ukusan kolac s kokosom
Sastojci
Biskvit 250 g brasna
1 zlicica sode bikarbone
1 prasak za pecivo Dolcela
5 zlica kakaa
1 jaje
130 g secera
80 ml ulja
80 ml mlijeka
malo korice limuna ili narance
200 ml vrhnja za slag
Krema 0,6 l mlijeka
5 zlica secera
60 g kokosovog brasna
1,5 zlica gustina
Glazura 200 g cokolade za kuhanje
15 g maslaca
malo mlijeka
2 zlicice ruma.
Biskvit 250 g brasna
1 zlicica sode bikarbone
1 prasak za pecivo Dolcela
5 zlica kakaa
1 jaje
130 g secera
80 ml ulja
80 ml mlijeka
malo korice limuna ili narance
200 ml vrhnja za slag
Krema 0,6 l mlijeka
5 zlica secera
60 g kokosovog brasna
1,5 zlica gustina
Glazura 200 g cokolade za kuhanje
15 g maslaca
malo mlijeka
2 zlicice ruma.
Priprema
1.
Prvo je najlakse poceti sa pripremom kreme od kokosa jer se ona treba ohladiti. U 0,4l mlijeka se doda secer i kokos i stavi se na laganu vartu da kuha oko 10 minuta uz konstantno mijesanje. Kada se skuha treba je maknuti sa strane da se prohladi.
1.
Prvo je najlakse poceti sa pripremom kreme od kokosa jer se ona treba ohladiti. U 0,4l mlijeka se doda secer i kokos i stavi se na laganu vartu da kuha oko 10 minuta uz konstantno mijesanje. Kada se skuha treba je maknuti sa strane da se prohladi.
2.
Dok se krema hladi u veliku zdjelu se pomjesaju brasno, prasak za pecivo, kakao i soda bikarnona i obvezno se svaki sastojak prosija kroz sito. Kada smo sve to pomijesali dodaju se secer, jaje i vrhnje za slag i sve se lagano promijesa pjenjacom ili zlicom. Na kraju se dodaju ulje, mlijeko i ako zelite korica limuna ili narance i promijesa se do kraja.
Dok se krema hladi u veliku zdjelu se pomjesaju brasno, prasak za pecivo, kakao i soda bikarnona i obvezno se svaki sastojak prosija kroz sito. Kada smo sve to pomijesali dodaju se secer, jaje i vrhnje za slag i sve se lagano promijesa pjenjacom ili zlicom. Na kraju se dodaju ulje, mlijeko i ako zelite korica limuna ili narance i promijesa se do kraja.
3.
U tepsiju staviti papir za pecenje ili je premazati uljem pa po tome posuti malo brasna i onda staviti smjesu za biskvit u nju. Peci na 180°C 20 minuta.
U tepsiju staviti papir za pecenje ili je premazati uljem pa po tome posuti malo brasna i onda staviti smjesu za biskvit u nju. Peci na 180°C 20 minuta.
4.
Dok se biskvit pece, pomijesa se ostalih 0,2l mlijeka sa 1.5 zlica gustina i stavi se da se malo ugrije. Kada se ugrije prelije se u smjesu koju smo ostavili da se prohladi i opet je pocnemo kuhati dok se ne zgusne. Potrebno je mijesati cijelo vrijeme da slucajno ne zagori. Kada se zgusne, maknuti sa varte i ostaviti da se u potpunosti ohladi
Dok se biskvit pece, pomijesa se ostalih 0,2l mlijeka sa 1.5 zlica gustina i stavi se da se malo ugrije. Kada se ugrije prelije se u smjesu koju smo ostavili da se prohladi i opet je pocnemo kuhati dok se ne zgusne. Potrebno je mijesati cijelo vrijeme da slucajno ne zagori. Kada se zgusne, maknuti sa varte i ostaviti da se u potpunosti ohladi
5.
Kada je biskvit pecen, polije se sa malo krasa da postane mekan i ostavi se da se ohladi. Dok se biskvit i krema hlade najbolje je napraviti i glazuru i nju ostaviti da se ohladi.
Kada je biskvit pecen, polije se sa malo krasa da postane mekan i ostavi se da se ohladi. Dok se biskvit i krema hlade najbolje je napraviti i glazuru i nju ostaviti da se ohladi.
6.
Kada je sve ohladeno, prelije se krema preko biskvita i onda se preko kreme prelije glazura.
Kada je sve ohladeno, prelije se krema preko biskvita i onda se preko kreme prelije glazura.
Nema komentara